Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Ukrepi na območju Luč

Ukrepi na območju Luč zajemajo naslednja dela:

 • Odsek Savinje pod sotočjem z Lučnico
  Zajema izravnavo trase Savinje na območju prodišča pri čistilni napravi, utrditev brežin Savinje ter izvedbo ustreznih vodnih zgradb.
  Z ureditvijo se bodo izboljšale hidravlične in dinamične razmere ob visokih vodah Savinje in Lučnice pod sotočjem, kar bo znižalo gladine na območju sotočja
   
 • Ureditev sotočja Lučnice in Savinje
  Zajema ureditev ostre leve krivine tik pod sotočjem, zožitev struge Lučnice in usmeritve struge Savinje z delilno zgradbo kot podaljšek obstoječega zidu ob Savinji oz. Lučnici.
  Z ureditvijo  oz. skrajšanjem razdalje se skuša znižati potek gladin na območju sotočja, preprečiti zastajanje proda na sotočju ter izvesti čim bolj tangencialno sotočje Savinje in Lučnice, kar bi zmanjšalo hidravlične izgube na območju sotočja.
   
 • Izgradnja novega jezu na Savinji
  Tik pod mostom v Lučah stoji manjši jez, pod katerim je speljana kanalizacija. Jez se bo maksimalno znižal glede na prehod kanalizacije in temeljenje obrežnih zidov v dolžini 61m.
   
 • Sanacija nasipa na desnem bregu Savinje.
  Obsega podaljšanje obstoječega nasipa v skupni dolžini prb 200 m. Predvidena je izgradnja nasipa, širitev desne brežine in poglobitev Savinje.
   
 • Sanacija nasipa nad izlivom Struge.