Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Četrtek, 28. marec 2013

JAVNA PREDSTAVITEV v Celju

Predstavitev bo potekala V ČETRTEK, 28. MARCA, OB 18. URI, v Narodnem domu v Celju.

VABILO

Vabimo vas na
JAVNO PREDSTAVITEV
LOKALNIH PROTIPOPLAVNIH UKREPOV NA OBMOČJU MO CELJE,

ki se v letih 2012 – 2014 izvajajo v okviru kohezijskega projekta Ministrstva za kmetijstvo in okolje

»ZAGOTOVITEV POPLAVNE VARNOSTI NA POREČJU SAVINJE – LOKALNI UKREPI«
prve faze projekta celovitega urejanja poplavne varnosti na celotnem porečju Savinje.

Projekt, izbrane rešitve za območje MO Celje ter potek gradbenih del bodo predstavili predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Mestne občine Celje ter izvajalcev.

Predstavitev bo potekala

V ČETRTEK, 28. MARCA, OB 18. URI,
v Narodnem domu v Celju.

Vljudno vabljeni!
 

 

PROGRAM

Javna predstavitev – Celje, 28. marec, ob 2013

  • Uroš Nučič,  Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
  • Bojan Šrot, župan MO Celje
  • Branko Skutnik, Hidrosvet - Predstavitev ukrepov na območju Celja (in Vojnika)
  • Bojan Berlot, Projekt d.o.o - Terminski potek in način izvajanja gradbenih del
  • Radovan Romih, RC Planiranje – Krajinska ureditev izvedbe protipoplavnih ukrepov na Savinjskem nabrežju
  • Mag. Peter Gabrijelčič, Arhitektura d.o.o. – Zasnova nove Splavarske brvi
  • Vprašanja obiskovalcev
 

UTRINKI S PREDSTAVITVE

Včeraj zvečer je v Celju v nabito polni dvorani Narodnega doma potekala javna predstavitev protipoplavnih ukrepov, ki se v okviru prve faze kohezijskega projekta zagotavljanja poplavne varnosti na porečju Savinje izvajajo na območju Celje. Na obsežni predstavitvi so v prvem delu o protipoplavnih ukrepih, njihovem pomenu, pričakovanih rezultatih ter spremembah, ki jih bodo v prostor prinesli, spregovorili predstavniki ministrstva, občine in izvajalcev.

Okvirje, pomen in cilje projekta protipoplavnega urejanja porečja Savinje je predstavil predstavnik Ministrstva za kmetijstvo in okolje Uroš Nučič. O poplavni zgodovini Celja ter pomenu projekta za Celje je spregovoril župan Bojan Šrot. Ukrepe oz. projektne rešitve je predstavil Branko Skutnik iz projektantskega podjetja Hidrosvet, krajinske ureditve ob Savinji pa Radovan Romih iz podjetja RC Planiranje. O novi Splavarski brvi je spregovoril Peter Gabrijelčič iz arhitekturnega biroja Arhitektura d.o.o., potek in način izvajanja del pa je na kratko predstavil Bojan Berlot iz Projekta d.o.o. Nova Gorica, ki pri projektu skrbi za nadzor in tekoč potek del.

Drugi del predstavitve je bil namenjen številnim vprašanjem obiskovalcem, prisluhnili pa smo tudi njihovim mnenjem. Poleg govornikov sta na vprašanja odgovarjala tudi Roman Kramer, koordinator projekta na MO Celje, in Uroš Sanda iz Nivo Eko, ki izvaja gradbena dela na projektu Predstavitev, ki je trajala kar dobri dve uri in pol, je bila prva v seriji podobnih dogodkov, ki jih načrtujemo v času izvajanja projekta. Poleg Celja, kjer bomo v prihodnjih mesecih pripravili tudi manjše predstavitve po nekaterih krajevnih skupnostih oz. mestnih četrtih, pa bodo javne predstavitve, s katerimi želi investitor projekta vzpostaviti komunikacijo z vsemi zainteresiranimi javnostmi in jim predstaviti projekt, potekale tudi v Lučah in Laškem.