Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Sreda, 16. december 2015

Dela na Vzhodni Ložnici končana

Dela na Vzhodni Ložnici končana

Končana so dela na še enem vodotoku, ki ga je zajel projekt ureditve poplavne varnosti na območju Celja. Potem ko je izvajalec del ukrepe na odseku 1 Vzhodne Ložnice končal že ob koncu poletja, v 2. polovici decembra ukrepe na odseku 2, so v zadnjih nekaj tednih izvajali le še potrebne ureditve za ureditev zalednih voda, ki so sedaj tudi bolj ali manj končane. V sklopu ureditev Vzhodne Ložnice je bilo sicer izvedenih približno 800 m novih visokovodnih nasipov, 800 m  novih ali nadvišanih oz. rekonstruiranih protipoplavnih zidov , urejene  je bilo tudi skoraj kilometer struge, k večji poplavni varnosti pa bosta prispevali tudi dve rekonstruirani mostni konstrukciji.

Od ukrepov, predvidenih za Vzhodno Ložnico, torej do konca projekta ostane le še izvedba enega ukrepa, ki pa predstavlja večji, ločen projekt – ureditev suhega zadrževalnika Ljubečna. Tudi tam so se dela že pričela, njegovo končanje pa je načrtovano za pomlad naslednjega leta.