Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Ponedeljek, 22. junij 2015

Pričenjajo se dala za zamenjavo mostu na cesti Teharje – Ljubečna

V tem tednu se v okviru protipoplavnih ureditev odpira še eno od zadnjih gradbišč. Po pridobljenem gradbenem dovoljenju se namreč začenja dela za zamenjavo mostu na cesti Teharje – Ljubečna.

Zamenjava mostu je potrebna zaradi hidravlične neprimernosti prejšnjega mostu , zato bo novi most pomenil dodatno pridobitev v smislu izboljšanja poplavne varnosti. Gre sicer za zadnjega  od 5 mostov, ki bodo s ciljem večje poplavne varnosti zamenjani v okviru projekta protipoplavne varnosti na območju Celja. Tako so bili do sedaj zamenjani že most na cesti v Gaje, most čez Koprivnico pri gostišču Ljubica,  most na cesti Medlog – Lopata ter seveda Splavarska brv, saj je stara brv čez Savinjo ob poplavnih vodah predstavljala veliko oviro, povzročala zajezitve ter tako še povečevala razlivanje vode gorvodno.

Poleg 5 mostov je bil rekonstruiran tudi most v Arclinu, kjer je bila s ciljem večje poplavne varnosti izvedena inundacija.