Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Sreda, 15. april 2015

Dela na Voglajni zaključena

Dela na  Voglajni zaključena

Potem ko je ob začetku leta na Voglajni ostalo za ureditev le še nekaj posamičnih odsekov, lahko rečemo, da so s prihodom pomladi končane ureditve še ne enem od vodotokov na območju Celja.

V sklopu protipoplavnih ureditev, ki so se na Voglajni  začele izvajati leni poleti,  je bila tako očiščena struga vse do meje z občino Štore, s čimer se je bistveno povečala pretočnost, kar se je pokazalo že ob večjem jesenskem deževju. Izvajalci so utrdili tudi strugo, izvedeni pa so bili tudi novi ali nadvišani obstoječi nasipi.

Ker pa gre za območje, kjer poselitev sega v neposredno bližino struge, je bilo potrebno izvesti tudi kar nekaj protipoplavnih zidov. Na mostu čez Voglajno, ki bi sicer prekinil protipoplavni zid,  bodo za varnost v primeru povišanih voda skrbele premične zagatne stene.

Največ del je na koncu ostalo na zadnjem odseku urejanja –odseku 4 ob železarni Štore. Tu se je predvsem čistila struga, potrebno pa je bilo izvesti še nadvišanje 3 energetskih mostov in v strugi popraviti obstoječe pragove.