Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Ponedeljek, 16. februar 2015

Dela v Lučah in na Voglajni se počasi bližajo koncu

V naslednjem dobrem mesecu dni se bodo, če ne bi bilo nepredvidljivih vremenskih okoliščin,  zaključila gradbena dela še na dveh velikih podprojektih v okviru EU projekta zagotavljanja poplavne varnosti v porečju Savinje. Tako bodo že v začetku marca gradbeni stroji predvidoma končali svoje delo v Lučah, kjer trenutno še potek izvedba 2. etape predvidenih ureditev, v aprilu pa naj bi bil končan tudi pretežni del predvidenih ureditev na Voglajni na območju Celja.

Ureditve na Voglajni, ki je razdeljena na več odsekov,  so se sicer začele izvajati  v avgustu. Celoten vodotok od meje z občino Štore do sotočja s Hudinjo je bil v tem času očiščen naplavin, izvedeno pa je bilo tudi čiščenje struge, rezultati pa so se pokazali že pri jesenskem obilnejšem deževju, ki so sicer temu območju prizanesli.  Dela trenutno potekajo na vseh odsekih, na odseku 1 in 2 manjkajo le še posamezni izvedbeni ukrepi, odsek 3 je zaključen, nekaj dela pa je potrebnega še na začetku odseka 4, kjer je predvidena ureditev pragov.

Še največ težav pri izvedbi del v teh dneh izvajalcem sicer povzroča razmočen, blaten teren, sicer pa dela potekajo skladu z načrti.