Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Petek, 05. december 2014

Dela ob Hudinji in Voglajni se nadaljujejo

Tudi ob prihodu nekoliko nižjih temperatur se dela za zagotovitev večje poplavne varnosti na območju Celja intenzivno nadaljujejo. Trenutno je najbolj živahno na posameznih odsekih ob Voglajni in Hudinji, v zaključno fazo pa prehaja tudi izvedba protipoplavnih ureditev v zgornjem toku Savinje v občini Luče.

Na Hudinji tako dela intenzivno potekajo na odseku ob pokopališču Vojnik, na delu odseka 1 od sotočja Voglajne s Hudinjo do sotočja Hudinje z Vzhodno Ložnico pa se pričenjajo pripravljalna dela in izkopi za temelje protipoplavnega zidu, prav tako se na pričetek del izvajalec pripravlja na odseku 2.

Nadaljujejo se tudi dela na Voglajni, ki potekajo že vse od konca poletja. Na odseku 2 od mostu na Teharski cesti do mostu na Kočevarjevi cesti se zaključuje čiščenje naplavin,  v območju Teharskega mostu pa je bil izveden protipoplavni zid, kjer je predvidena tudi namestitev mobilnih zagatnih sten, izvaja pa se tudi čiščenje naplavin na odseku med Teharskim in Godčevim mostom.