Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Ponedeljek, 12. maj 2014

Dela na suhem zadrževalniku Podsevčnica že v naslednjih dneh zaključena

V tem tednu se zaključujejo  dala na prvem od petih predvidenih suhih zadrževalnikov, ki bodo na območju Celja izvedeni v okviru kohezijskega projekta.  Na suhem  zadrževalniku Podsevčnica, katerega kapaciteta znaša približno 39.000 m3, so v preteklih dneh namestili še pogone zapornice in opravili preizkus delovanja, zdaj pa jih čaka le še pridobitev uporabnega dovoljenja.

Gradnja suhega zadrževalnika, ki bo z zadrževanjem naraslih voda Podsevčnice  prispeval k poplavni varnosti dolvodno in nižji potrebni višini nasipov, se je začela lani jeseni, v sklopu ureditve pa je bila med drugim izgrajena približno 28 m široka pregrada z zaporničnim objektom ter nasip, v neposredni bližini pa še nadomestni most na cesti Medlog-Lopata z nadvišanjem ceste.
Prejšnji teden so stroji ponovno zahrumeli na Suhem zadrževalniku Sušnica-jug, prav tako pa že od zime potekajo tudi dela na suhih zadrževalnikih Tomaž 1 in Tomaž 2.