Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Ponedeljek, 09. december 2013

Konstrukcija nove Splavarske brvi nameščena

Konstrukcija nove Splavarske brvi nameščena

S posebnimi dvigali so danes delavci Nivo Eko, ki izvaja gradbena dela v okviru projekta, na pripravljene betonske nosilce namestili konstrukcijo nove Splavarske brvi.

Novo mostno konstrukcijo,  ki bo nadomestila obstoječo hidravlično neprimerno Splavarsko brv, so izvajalci v preteklih dveh mesecih iz pripravljenih jeklenih elementov sestavili na stari brvi, danes pa so jo z dvigali, nameščenimi na obeh bregovih Savinje, prestavili na njeno novo mesto, z rahlim dolvodnim odmikom v primerjavi z  lokacijo obstoječe brvi.

V naslednjih mesecih bodo na brv nameščeni še preostali elementi, vključno z zaključno zanko za vstop v mestni park na desnem bregu, hkrati pa bodo predvidoma še konec tega leta odstranili obstoječo brvu, ki so jo do sedaj delavci uporabljali za izvedbo del. Če bodo vremenske razmere ugodne, bi lahko bila nova brv odprta nekej sredi marca naslednje leto. Več o arhitekturni zasnovi nove splavarske brvi si preberite tukaj