Več o tem
V redu

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

»

«

Sreda, 12. junij 2013

Začenjajo se tudi dela na Savinjskem nabrežju v Celju

 

Potem ko so izvedbena dela za izgradnjo protipoplavnih ureditev letos spomladi prešla v ključno fazo, se v tem tednu začenjajo gradbena dela tudi na odseku Savinje ob starem mestnem jedru Celja med železniškim mostom in Špico.  V naslednjih mesecih bodo tako na tem odseku izvedene zamenjava hidravlično neprimerne Splavarske brvi ter druge protipoplavne ureditve  za zaščito starega dela Celja. Zaradi izvedbe del bodo že v tem tednu za ves promet zaprli Partizansko cesto na desnem bregu Savinje, za pešce pa tudi Splavarsko brv.

 

Ta bo sicer odstranjena šele po izgradnji nove, do takrat pa jo bodo pri izvajanju del uporabljali gradbinci.  Zapora Partizanske ceste bo trajala vse do začetka novembra, prav tako pa bo neposreden vstop v mestni park preko Savinje za sprehajalce ponovno mogoč šele v zadnjih mesecih leta, ko jih bo iz ploščadi pri knjižnici čez reko popeljala že nova, moderno zasnovana Splavarska brv.
Vsa dela,  katerih glavnina bo potekala prav v poletnih mesecih in bodo predvidoma zaključena v začetku novembra, so usklajena z upravljalci javnih površin in bodo zato kar se da minimalno motila poletni utrip na nabrežju Savinje.  Nekaj več motenj je zaradi zaprtja Partizanske ceste pričakovati na desnem bregu Savinje,  a bodo obvozi ustrezno urejeni, ob zaprtju pa bodo nameščene tudi ustrezne obvestilne table in prometna signalizacija.
Trenutno sicer na delu, kjer bo nova Splavarska brv v zanimivi zanki vstopila v mestni park, potekajo predhodne arheološke raziskave, po zapori ceste pa se bodo na desnem bregu ob arheološki spremljavi začela tudi prva zemeljska dela za izgradnjo brvi.  Dela bodo že v drugi polovici junija zajela tudi levi breg Savinje, kjer je ob zamenjavi brvi predvidena tudi izgradnja protipoplavnih nasipov in protipoplavnih zidov. Vse ureditve na tem za mestni utrip zelo pomembnemu delu savinjskega nabrežja bodo nadgrajene z izdelanimi krajinskimi ureditvami, ki bodo dali temu med Celjani izredno priljubljenemu območju ob Savinji skupaj z novo moderno brvjo novo kvaliteto ne le v protipoplavnem, pač pa tudi ambientalnem smislu.